Liga, Rezultati

ZAKLJUČEK ŠPORTKAT LIGE 2023/2024

V nedeljo 12. maja so v telovadnicah Osnovne šole Alojzija Šuštarja in Škofijske klasične gimnazije v Šentvidu potekali zaključni boji v futsalu za fante in zadnji turnir v odbojki za dekleta v tem letu.

Zaključka se je udeležilo okoli 150 mladih skupaj s starši in spremljevalci. V sezoni je sodelovalo 15 fantovskih futsal ekip (10 v starejši in 5 v mlajši kategoriji) in 6 ženskih odbojkarskih ekip.

Pri starejših fantih smo spremljali izredno napete četrtfinalne boje, saj so v kar treh od štirih dvobojev zmagovalce določili streli s 6-metrov (penali). Prvo postavljena ekipa iz Šentjakoba je v prvi tekmi dneva zanesljivo s 5:1 premagala letošnje dobitnike pokala za Fair-play, ekipo FC Skodelca. Branilci naslova so s 3:2 po penalih premagali rivale iz Želimelj. Tekma se je po rednem delu končala brez zadetkov. Največje presenečenje četrtfinala je uspelo pripraviti ekipi AFC Šentvid Wolves, ki so edini napredovali kot nižje postavljena ekipa. SMC Rakovnik so premagali po streljanju penalov z 2:1. V zadnjem četrtfinalu se je ekipa Skale želela oddolžiti Stanislavu za lanski četrtfinalni izpad. Mreži sta v rednem delu obmirovali, a navkljub vodstvu po streljanju “šestmetrovk” se je napredovanja znova veselila “domača” ekipa. Med tem je v tekmi za 9. mesto ekipa Želimely z zmago 5:0 proti MK Sidro vsaj delno zacelila rane po težkem, nepričakovanem izpadu iz izločilnih bojev v aprilu.

V polfinalih smo gledali dve različni tekmi. Na prvi sta najboljši ekipi rednega dela prikazali trdo igro, ki je bolj ustrezala Lisjakom z Rakovnika saj so z minimalno razliko 1:0 premagali “školjke” iz Šentjakoba. V drugem polfinalu je Stanislav lahko pariral “volkovom” iz Šentvida zgolj v prvem polčasu. Zaključen hat-trick Jeliča v zadnjih sekundah igre je izrisal rezultat 6:0 na semaforju. Zaradi pomanjkanja igralcev je ekipa Stanislav nato predala tekmo za 3. mesto Šentjakobu.
Sledilo je le še finale – vrhunec in zadnja tekma zaključka vsekakor ni razočarala. Prvi polčas so zanesljivo z 2:0 dobili Lisjaki Rakovnik in vse do 4 minut pred koncem navkljub silovitim napadom nasprotnikov, ni kazalo na spremembo. Nato je z natančnim in močnim strelom udaril Kozlevčar in znižal izid na 1:2. Lisjake so od četrtega zaporednega slavja v ligi ločile manj kot tri minute, a je ekipa AFC Šentvid Wolves v 18. in 19. minuti še dvakrat zatresla gol. Šok se še ni dobro polegel, ko je sodnik že zapiskal konec tekme. Veselje na eni strani ter šok in razočaranje na drugi.

Pri mlajših nogometaših so bile tekme manj razburljive in nismo bili priča večjim presenečenjem. Redni del lige je pokazal bistvene kakovostne (in starostne) razlike med ekipami, ki so se pokazale tudi na zaključku. Prvaki Lisjaki Rakovnik ml. so v polfinalu gladko odpravili Skalo ml. in nato tudi v finalu zanesljivo z 2:0 slavili proti ekipi Dnevnega Centra Skala. Slednji so v zadnjih petih minutah polfinala upravičili vlogo favorita proti SMC Cerknica in zmagali s 3:1. V tekmi za 3. mesto cerkničani niso imeli večjih težav. 5. mesto so v ligi zasedli najmlajši udeleženci iz ekipe SMC Rakovnik.

Sočasno z nogometnimi tekmami je v sosednji telovadnici potekal zadnji – 7. odbojkaški turnir za dekleta. Udeležili sta se ga obe Rakovniški ekipi, ŠG Vipava, DJB Želimlje in SMC Maribor. Slednja je na turnirju zanesljivo dobila obe tekmi in s tem v skupnem seštevku vseh dobljenih nizov čez leto osvojila 1. mesto. Odbojkarice SMC Rakovnik so se z malo manjšim število dobljenih nizov zasluženo uvrstile takoj za njimi. Zadnje mesto na odru je pripadlo ekipi DJB Želimlje, ki je bila najprepričljivejša ekipa v ligi, a se je udeležila manj turnirjev od ostalih. Četro in peto mesto sta zasedli ekipi iz Vipave in druga Rakovniška ekipa. Enega turnirja se je med letom udeležila še ekipa Dijaškega doma Antona Martina Slomška.

Dogajanje preverite na spodnjih slikah, rezultate in končne vrstne rede pa na povezavah (odbojka, futsal mlajši, starejši).

Pokale za Fair-play so letos prejele ekipe FC Skodelca, SMC Cerknica in SMC Maribor pri odbojkaricah.

Ob tej priložnosti še enkrat hvala prostovoljcem s Kodeljevega za pripravo hrane in vsem vključenim za sodelovanje in uspešno izvedbo tako zaključka kot celotne sezone ŠportKAT lige. Se vidimo v naslednji sezoni!

 

Avtorja fotografij: Mitja Franc, Robin Ulaga

Share