PRAVILA

EKIPE:

 1. Pravico igranja imajo igralke rojene leta 2004 in mlajše. Vsaka ekipa ima lahko v ekipi tudi kakšno starejšo igralko, vendar v ekipah stremimo k vključevanju mlajših igralk in kontinuiranemu delu z njimi.
 2. Prijavnina za posamezni turnir znaša 30€ na ekipo. Poravnate jo do teden dni pred izvedbo turnirja (prvi turnir v Mariboru – do 1.oktobra):
  • z nakazilom na: Zavod Salesianum, Rakovniška 6, 1000 Ljubljana;  SI56 0205 8005 1334 379; Namen: ŠportKAT prijava, “ime ekipe” in “številka turnirja”
  • z gotovino na predhodnem turnirju ali v pisarni SMP na gradu Rakovnik (Rakovniška ulica 6, Ljubljana)
 3. Vsaka ekipa mora imeti drese (majico enake barve) in na vsakem dresu (je zaželjena) številka.
 4. V ekipi je lahko registriranih do 15 igralk. Seznam igralk (ime, priimek, letnica rojstva) je potrebno poslati do turnirja oziroma ga prinesti na sam turnir:
  • prek google obrazca: KLIK – na mail prejmete pdf, ki ga natisnete, podpišete, skenirate in pošljete prek maila ali prinesete na turnir
  • prek fizične prijavnice: KLIK (doc) – prijavnico natisnete, podpišete, skenirate in pošljete prek maila ali prinesete na turnir
 5. Ekipa naj spoštuje nasprotne ekipe in naj jih pred začetkom tekme obdaruje s skromnim darilom (sladkarije,…).
 6. Za obnašanje ekipe in navijačev ekipe skrbi vodja ekipe. Kletvice in neprimerno vedenje je prepovedano!
 7. Zaradi normalnega poteka tekmovanja je nujno potrebno, da so ekipe pravočasno na prizorišču. Tam morajo biti vsaj 20 minut pred začetkom igranja (zaradi ogrevanja).
 8. V salezijanskem načinu dela ima vzgoja velik pomen. ŠportKAT liga ni samo priložnost za igranje  odbojke in druženje, temveč prednostno priložnost za vzgojo in evangelizacijo. Zato je izredno pomembno, da se ukvarjamo z mladimi in širimo krog. K temu resnično spodbujamo vse ekipe.

FORMAT TEKEM:

 • V sezoni 2023/24 je predvidenih 6 turnirjev (3x v Mariboru, 1x v Želimljah, 1x v Vipavi in 1x vLjubljani Šentvid) ter zaključek lige v Šentvidu (Lj.) 12. maja. Vsak turnir bo točkovan posebej (neodvisno od drugih). Format posameznega turnirja bo določen glede na število prijavljenih ekip.
 • Tekme se igrajo dva seta do 25 točk in v primeru rezultata 1:1,v tretjem setu do15 točk.
 • Zmagovalna ekipa vsakega seta prejme 1 točko, ekipa, ki ne pride, pa -1 točko.
 • Ekipa, ki ni popolna, izgubi tekmo ali niz (v katerem nima vseh šestih igralk). Tekma se kljub temu odigra, saj se seti in točke štejejo.
 • V tehničnem smislu poskušamo slediti mednarodnim pravilom. V smislu igre sledimo popolnoma, prilagajamo pa se pri igriščih, opremi, osebju…
 • Disciplinske težave bo reševala disciplinska komisija tekmovanja samostojno v salezijanskem duhu.

11 ZAPOVEDI obnašanja članov in ekip Salezijanske športne lige

 1. Verjemi v svojo ekipo.
 2. Ne skruni nasprotnikovega imena.
 3. Posvečuj dan tekme.
 4. Spoštuj trenerjeve, kapetanove in sodnikove besede.
 5. Ne kradi, ne laži in ne preklinjaj.
 6. Ne simuliraj. Upoštevaj pravila fair play-a.
 7. Obdaruj nasprotnikovo ekipo (minimalni standard: čokoladne banane).
 8. Skupina mora imeti vedno spremljevalca, ki odgovarja za njihova dejanja.
 9. Ligo morajo sooblikovati vsi sodelujoči. (op. vsi trenerji naj se večkrat dobivajo in sooblikujejo ligo, da je to zadeva vseh in ne samo treh ljudi)
 10. Dosledno upoštevaj igralne kategorije.
 11. Če se igralka grdo obnaša, jo tudi trener izključi iz igre.