Rezultati

V soboto 16.11. je v Duisburgu potekala redna letna skupščina članic zveze PGS-I (Polisportive Giovanili Salesiane International). Slovenijo sta zastopala Robin Ulaga in Rudi Tisel (SDB). V sklopu obiska so bile predstavljene tudi Mednarodne salezijanske igre mladih 2020, ki bodo potekale v Duisburgu.

Na vsakoletni skupščini PGS-I predstavniki (salezijanci, laiki in sestre) članic držav zveze načrtujejo organizacijo mednarodnih iger ter evalvirajo že izvedene. Ker je zadnje gostila Slovenija sta naša predstavnika oddala in predstavila vsebinsko ter finančno poročilo.

S strani vodstva in članov skupščine, smo bili organizatorji še enkrat pohvaljeni za odlične igre v letu 2019 v Sloveniji. Predvsem so pohvalili odlično organizacijo, veliko vključenost in prisotnost salezijancev ter izvedbo iger z nizkimi stroški. Ob tej priložnosti se organizacijska ekipa še enkrat zahvaljuje vsem sodelujočim, predvsem vsem prostovoljcem in salezijancem!

Ob tej priložnosti velja povabiti vse ekipe ter tudi prostovoljce na prihodnje igre: PGS-I 2020, ki bodo potekale med 28.aprilom in 3. majem 2020 v Duisburgu (Nemčija). Glede na predstavitev nemških organizatorjev bodo igre organizirane na podobno visokem nivoju kot pri nas. Infrastruktura in finančni vložek pa napovedujejo še izjemnejše doživetje za vse mlade.
Se vidimo med prvomajskimi prazniki v Nemčiji?

Share