Novice, PGSi

V okviru ŠportKAT – Salezijanske animacije športa, bo Ljubljana prihodnje leto gostiteljica velikega športnega dogodka: Mednarodnih salezijanskih iger mladih – PGSi 2019. Intenzivne priprave na  igre potekajo že nekaj časa, z mednarodnim obiskom delgatov organizacije PGS-I, pa so le te dobile še dodatno težo.

Vsakoletno srečanje delegatov mednarodne organizacije PGS-I se je pričelo z uradnim sestankom  v soboto popoldne na Rakovniku v Ljubljani. Glavni namen srečanja je bil pregled prostorov in priprav pred prihajajočimi 30. mednarodnimi salezijanskimi igrami mladih, ki bodo prihodnje leto od 30. aprila do 5. maja potekale v Sloveniji.

Na sestanku so delegati ovrednotili letošnje igre na Poljskem, sprejeli poročilo organizatorjev in še enkrat poudarili, kar je bilo sprejeto na igrah. Sledila je predstavitev prihodnjih iger, PGSi 2019. Po vprašanjih in odgovorih organizatorjev so delegati pogledali še v prihodnost z načrtovanjem iger 2020-22.

Po pestrem načrtovanju je sledil ogled salezijanskih prostorov na Rakovniku, večerja ter druženje v starem delu Ljubljane. Naslednje dopoldne smo si ogledali osrednje prizorišče iger PGSi 2019 s športnimi dvoranami in zunanjimi igrišči. Zaključili smo s slovesno sveto mašo in kosilom na Rakovniku.

Share