Liga, Rezultati

Drugi krog ŠportKAT lige v futsalu za starejše je potekal v nedeljo 17. oktobra.

Na sporedu je bilo kar nekaj zanimivih tekem, vsekakor pa najbolj odmeva ‘salezijanski derbi’ med Gimnazijo Želimlje in SMC Rakovnikom. A najprej lepo po vrsti. Krog sta otvorili ekipi Šentvida in Ježice, kjer so slednji navkljub dvakratnemu zaostanku iztržili točko z rezultatom 2:2. Drugi remi v dnevu so igralci Ježice iztržili proti Gimnaziji Želimlje. Šentjakob proti SMC Rakovniku ni imel kaj veliko možnosti, tekma se je zaključila z 3:0. Na svoji prvi tekmi v dnevu so nogometaši Skale nadigrali Šentvidčane s kar 5:0. Obratno pa so morali priznati premoč Šentjakobu, v napeti in živčni tekmi so s prejetimi goli v zaključku tekme izgubili z 1:4.
Sedaj pa k že na začetku omenjenemu derbiju. SMC Rakovnik je aktualni prvak ŠportKAT lige, kar so upravičili tudi v prvem krogu z dvema suverenima zmagama. Na drugi strani se želimeljčanom občutno pozna menjava generacij, kar se je v prvem krogu rezultiralo v dveh porazih brez osvojene točke. Posledično je pred tekmo za izrazitega favorita veljal SMC Rakovnik, a derbi je vendarle derbi. V prvem polčasu sta mreži mirovali, nato je sledila goleada golov, v kateri so se prve zmage v sezoni  veselili želimeljčani. Rezultat 3:2 jih skupaj z remijem v tem krogu uvršča na trenutno 5. mesto. SMC Rakovnik navkljub porazu ohranja suvereno 1. mesto v ligi z 9 točkami. Sledijo mu ekipe Šentajkob, Skala in Lj. Ježica.

Vse rezultate in lestvico najdete na podstrani FUTSAL, kjer so tudi pari prihodnjega kroga. Vabljeni v nedeljo 14. novembra!

         

Share