ŠportKAT - Salezijanska animacija športa

Jedro ŠportKAT ekipe sestavljajo salezijanci in prostovoljci laiki. Ledino na športnem področju je v preteklosti oral Metod Ogorevc, njegovo delo pa nadaljujejo Rudi Tisel, Boštjan Jamnik in Jure Babnik.

Pri pastoralnem delu z mladimi ima v salezijanski miselnosti pomembno področje tudi šport. Začelo se je seveda s spontano in neorganizirano igro mladih na dvorišču kot v času Don Boska. Ker je bila vedno večja potreba po rednem celoletnem in ne zgolj občasnem organiziranem delu z mladino, je leta 2008 nastala Salezijanska športna liga. Ob ligi smo poskusili ohraniti tudi tradicijo organiziranja turnirjev.  Poleg lokalnega področja, pa ŠportKAT ekipa skrbi tudi za organizacijo Mednarodnih salezijanskih iger (PGSi), ki so se po letu 1993 in 2008 zopet vrnile v Slovenijo. Od 31.4. do 5.5.2019 smo sprejeli več kot 1400 mladih tekmovalcev s celega sveta in okoli 200 prostovoljcev brez katerih si organizacijo takega dogodka ne da predstavljati. Zaradi korone je bila jubilejna 30. izvedba PGSi  zaenkrat tudi zadnja izvedena.

Trenutna ekipa: Rudi Tisel sdb, Boštjan Jamnik sdb, Jure Babnik sdb, Robin Ulaga, Tilen Mlakar, Nik Gorišek, Maša Rački, Beti Žust

Ko vidim fante zatopljene v igro, vem, da hudi duh pri njih nič ne opravi.